Godt øl bryg det selv 1 - IPA og stout

Bryg selv din egen IPA og stout! På denne dvd får du en grundig gennemgang af hvordan du brygger. Anders Grønlund og Toke Kjøller, medaljevindere i hjemmebryg, viser hvordan man med en beskeden investering og en god portion tålmodighed kan lære at brygge sin egen kvalitetsøl. Bryggeprocessen (erne) afsluttes med en smagning, hvor kyndige ølkendere vurderer resultatet. 


Varighed: Mere end 3 timer!

Lager: På lager

169,00 DKK

Hurtig Levering

Donwload dine produkter og se dem igen på alle devices

Top Kvalitets produkterBeskrivelse
Detaljer

IPA og stout

Overgæret øl gærer hurtigt (typisk 3-6 døgn) ved omkring 20 grader. Gæringen er ikke så nem at kontrollere. Gæren samler sig under gæringen ovenpå væsken (ved undergæring falder gæren til bunds; deraf navnene). Øllet færdigmodnes oftest på flaske eller fad. Overgæret øl har som regel mere malt-aroma, blandt andet på grund den varme gæring og særlige gærstammer.

 

Indian Pale Ale

IPA’en har sit navn, fordi den - logisk nok - er en ale og fordi den blev lavet på en måde, så den kunne klare transporten med skib hele vejen til de engelske kolonier. En ale er en overgæret øl. Dvs. at den gærer ved stuetemperatur og at gæren lægger sig i toppen af brygget. For at øge øllets holdbarhed, så det kunne klare den lange sørejse, tilsatte briterne store mængder humle - det virker nemlig konserverende! Humle er det, der giver øllet bitterhed, så IPA er meget bittert øl. For at bitterheden ikke skal blive alt for larmende, så er kunsten at balancere øllet med den rette sødme og en ret kraftig alkoholprocent - typisk 6-7 procent

STOUT - den meget mørke øl

Stout er er meget kraftigt smagende og ofte næsten sort øl. Smagen og farven skyldes, at en del af den malt, man bruger, er tørret og ristet ved høje temperaturer, så den næsten er brændt til kul. Alt efter hvor meget malten ristes, så kan den give smagsnuancer, der minder om f. eks. nød, chokolade, karamel eller lakrids. Stouten er ligesom IPA’en en overgæret øl, men knap så stærk.

De irske stout-typer liger ofte omkring 5 procent alkohol.  

Du finder meget mere om øl her

Bedømmelser
Indsend din bedømmelse
Din vurdering: Godt øl bryg det selv 1 - IPA og stout
Giv produktet karakterer *
  1 stjerne 2 stjerner 3 stjerner 4 stjerner 5 stjerner
Bedømmelse