Din indkøbskurv er tom.
Lær din vin at kende - De store druer
Chardonney, Carbernet Sauvignon, Syrah - du har sikkert navne, men det kan være svært at få et overblik over hvilke druer der bruges til at fremstille hvilke vine. Og hvilke druer der hører hjemme hvor. Gunnar Steen Jakobsen tager dig en tur rundt i druernes verden.
Druernes egenskaber gennemgås - udseende, duft, smag. Det beskrives hvor de kan vokse, hvilke problemer der kan være og hvilken rolle de kan have i forskellige vintyper.
Druernes egenskaber gennemgås - udseende, duft, smag. Det beskrives hvor de kan vokse, hvilke problemer der kan være og hvilken rolle de kan have i forskellige vintyper.
Lager: Ikke på lager
169,00 DKK
Beskrivelse
Detaljer
En præsentation af de store druer. Deres karakteristika, hvor de bruges og hvilke vine de bruges til at fremstille.
De klassiske druer:
Riesling:
Riesling er en hvid drue. Den stammer fra Rhinenregionen i Tyskland. Riesling er en såkaldt aromatisk druesort, men en blomsteragtig, næsten parfumeret, aroma og høj surhedsgrad. Det bruges til at lave tørre, halvsøde, sød og mousserende hvidvin. Riesling vine er som regel ublandede og har sjældent ligget på fad. Siden 2004 er Riesling vurderet til at være verdens 20-mest dyrkede sort (med en stigende tendens), mehn vurderes normalt som værende i "top tre" blandt hvidvine sammen med Chardonnay og Sauvignon Blanc. Rieslings karakter påvirkes meget af hvor den dyrkes.
Chardonnay:
Chardonnay er en grøn drue der bruges til at lave hvidvin. Det menes at være opstået i vinregionen Bourgogne i det østlige Frankrig, men udbredelsen er nu øget, fra England til New Zealand og mange steder i hele verden. Chardonnay druen er i sig selv er meget neutral, såkaldt ikke-aromatisk. Den bruges til at fremstille vin i mange forskellige stilarter, fra de rige, smøragtig Meursaults til vine med nærmest tropisk frugtsmag.
Sauvignon Blanc:
Sauvignon Blanc drueen giver fine vine i de fleste af de områder, hvor den den bliver dyrket. Den kan tåle mere varme end mange andre sorter. Sauvignon Blanc har højere syre og har ofte noter ofte "melon" i næse og smag. Hvis den dyrkes i for for koldt klima, kan det udvikle en urte-agtig karakter i sin aroma. Sauvignon Blanc er højtydende.
Den bruges med held ved Loire-floden og Bordeaux i Frankrig. Fordi det kan blive domineret af eg, bliver den ikke ofte modnet på fad. Den kan dog få yderligere kompleksitet og rigdom ved fadlagring. I USA bliver den ofte kaldt Fume Blanc.
New Zealand har bemærkelsesværdig succes med Suavignon Blanc og producerer vine, af meget hold kvalitet og syre.
Sauvignon Blanc er ofte blandet med små mængder af Semillion med henblik på at afrunde smagen.
Sauvignon Blanc er meget velfungerende fisk og skaldyr, men også f.eks. med asiatiske retter.
Bedømmelser
Indsend din bedømmelse