Godt øl bryg det selv 2 - hvede og pilsner

Lær at brygge din egen hvede og pilsner! På denne dvd får du en grundig gennemgang af, hvordan du brygger. Anders Grønlund og Toke Kjøller, der har været medaljevindende hjemmebryggere i et par år, viser, hvordan man med en beskeden investering og en god portion tålmodighed kan lære at brygge sin egen gode øl.

Lager: På lager

169,00 DKK

Hurtig Levering

Donwload dine produkter og se dem igen på alle devices

Top Kvalitets produkter



Beskrivelse
Detaljer

Hvedeøl:

Det meste øl er brygget på byg-malt. Men som navnet antyder, så er der hvede-malt i hvede øl. Opskriften, som vi bruger på dvd’en, er en belgisk hvede-øl, det man også kalder en witt, og den er typisk ret let og meget frisk og citrusagtig i smagen. I modsætning til de tyske weizen øl, der er tungere og har mere smag af banan. Ifølge opskriften på dvd’en skal man da også tilsætte både citroner, appelsiner, kamille og koriander. Resultatet er en herlig, frisk og letdrikkelig øl.

Pilsner:

Undergæret øl gærer langsomt ved lav temperatur (5-10 grader) og lagres nogen tid på bryggeriet. Stort set alt øl, der fremstilles i Danmark, er undergæret. Gær der synker til bunds under gæringen. Øl, hvor der benyttes undergær, skal gære køligt og gæringstiden er 8-21 dage. Rendyrkningen af undergæren i 1883 var et gennembrud for ølbrygningen som betød at øllet blev mere stabilt. Hovedparten af alt øl i dag brygges på undergær. Undergærede øl kaldes ofte lagerøl efter eftergæringsprocessen, hvor man anvender ordet lagring i stedet. En "lager" er fællesbetegnelse for undergæret øl af almindelig styrke.

Der er tre ting, der karakteriserer den måde, man brygger pilsner på. For det første er øllet undergæret (som beskrevet ovenfor), for det andet skal det gære koldt, og for det tredje bruger man typisk en meget lys malt. Resultatet er en frisk, klar øl uden helt så kraftige smage som hos de overgærede øltyper. Af samme grund er pilsneren også en smule vanskeligere at få til at lykkes. Hvis der er en smagsnuance, der kikser lidt, så er der ikke så mange andre smage til at overdøve det. Pilsner kan som bekendt brygges i både lette og stærke udgaver. Stout er er meget kraftigt smagende og ofte næsten sort øl. Smagen og farven skyldes, at en del af den malt, man bruger, er tørret og ristet ved høje temperaturer, så den næsten er brændt til kul. Alt efter hvor meget malten ristes, så kan den give smagsnuancer, der minder om f. eks. nød, chokolade, karamel eller lakrids. Stouten er ligesom IPA’en en overgæret øl, men knap så stærk. De irske stout-typer liger ofte omkring 5 procent alkohol.

Meget mere om øl finde du her

Bedømmelser
Indsend din bedømmelse
Din vurdering: Godt øl bryg det selv 2 - hvede og pilsner
Giv produktet karakterer *
  1 stjerne 2 stjerner 3 stjerner 4 stjerner 5 stjerner
Bedømmelse